Boken om vad du behöver veta om WED/RLS

23 mars, 2014

Boken WED/RLS 2014 ger mycket information om sjukdomen Willis-Ekbom Disease (fd Restless Legs Syndrom). Den innehåller orsaker, symtom och väl fungerande medicinering för behandling av sjukdomen. Det finns mycket information med vanliga benämningar både för den drabbade och dess anhöriga samt för läkare.

WED/RLS (Willis-Ekbom Disease/Restless Legs Syndrom) är en plågsam och allvarlig sjukdom, som mycket märkbart påverkar livet hos de drabbade och kan även göra för anhöriga.

Boken WED/RLS 2014 - vad du behöver vetaBoken ger mycket kunskap

I boken WED/RLS 2014 ger några ledande experter inom området Willis-Ekbom Disease mycket information om sjukdomen, det aktuella vetenskapliga läget och vad som har skett under de senaste åren. Den innehåller t.ex.:

  • vad orsakerna till WED/RLS kan vara
  • hur undersökning och diagnostik genomförs
  • hur vetenskapen om WED/RLS utbredning, orsaker och förlopp ser ut
  • hur sjukdomssymtomen effektivt kan behandlas med väl fungerande mediciner.

Boken för både läkare och drabbade

Denna bok ger läkare kortfattad och kärnfull information om hur de på ett korrekt, snabbt och enkelt sätt ställer diagnosen på en WED/RLS-drabbad patient. Boken ger även den drabbade och dess anhöriga en chans att få lära sig så mycket som möjligt om – samt få ett bra liv med – sin sjukdom.

Bra kunskap om sjukdomen hos både läkaren och den drabbade gör att mötet i vården blir mer effektivt. Och för att man ska förstå varandra, så används i denna bok oftast vanliga benämningar istället för enbart medicinska termer.

Boken kan du beställa på Webbshop.

RLS-Förbundets folder

RLS-Förbundets folder kan beställas kostnadsfritt via telefon 08 – 21 96 20 (Föreningshuset) eller via brev till RLS-Förbundet, c/o Föreningshuset, Lumaparksvägen 7, 120 31 Stockholm eller via epost info@rlsforbundet.se. (RLS-förbundet hette tidigare WED-Förbundet.) Du kan också ladda hem foldern och skriva ut den på din egen skrivare genom att klicka på bilden nedan.

Ladda hem foldern här