Britta i Dalarna tar i år emot priset Guldmyran 2015 för sin vackra kurbitskonst. Guldmyran ges ut av WED Dalarna Norra till den person som verkar för kulturen samt sprider information om WED/RLS.

Guldmyran 2015 tilldelas i år kurbitskonstnären Britta i Dalarna, Britt-Marie Nilsson, som gett kurbitsen nytt liv inom design och inredning. Kurbitsmåleri i alla former har alltid fascinerat människor, främst dalfolket.

Guldmyran-2015-Britta-i-Dalarna

Britta i Dalarna (fr.v.) tar emot Guldmyran 2015 av
WED Dalarna Norras ordförande Gunlaug Ernerdahl.

Guldmyran 2015

I samband med WED Dalarna Norras årsmöte  delade föreningen ut diplomet ”Guldmyran” till kurbitskonstnären Britta i Dalarna från Nusnäs.

Britta i Dalarna spelar även dragspel och komponerar själv polskor och valser, som till exempel ”Brittas sommarvals”, vilken Britta bjöd föreningsmedlemmarna på under årsmötet.

Tidigare Guldmyran-vinnare

Guldmyran har hittills delats ut fyra gånger:

  • 2011 till Göran Melesjö, som har skrivit en del texter i Vi Nattvandrare.
  • 2012 fick Christina Börjesson diplomet, då hon också har haft en del texter publicerade i Vi Nattvandrare samt dikter i lokalpressen.
  • 2013 var det Dalarnas Författarförbund, som var mottagare av Guldmyran.
  • 2014 gick Guldmyran till Lasse Persson för sitt helhjärtade engagemang som musiker.

FAKTA

Guldmyran är ett diplom som skapades när WED Dalarna Norra bildades 2010 och tilldelas  ”någon” för en kulturell insats såsom sång, musik, skrivande i alla former (poesi m.m.) och målande samt verkar för att information om WED/RLS sprids.

WED Dalarna Norra vill på detta sätt sprida information om WED/RLS, samt uppmärksamma personer som gläder andra med sina kulturella insatser.