Dr Christian Carlström blev bästa läkare inom WED/RLS

Den 17 oktober delades det första WED-priset ut till bästa läkare i Stockholms län gällande kunnighet och diagnosställande av patienter med WED/RLS (Willis-Ekbom Disease/Restless Legs). Priset gick till Dr Christian Carlström på Sophia Hemmets Neurology Clinic.
Syfte med det nyinrättade priset är att lyfta de läkare som under det gånga året gjort ett utmärkande arbete gällande Willis-Ekbom Disease. Detta för att i sin tur öka förståelse och kunskap för sjukdomen. Ett problem har länge varit okunskapen hos läkarna, som helt enkelt inte vet hur man ställer rätt diagnos eller vilken medicinering som är mest lämpad för drabbade patienter.
WED-priset inrättades av WED-Förbundet med en jury bestående av Sören Hallberg, ordförande WED-Förbundet, Sten Sevborn i egenskap av specialist på sjukdomen samt docent Jan Ulfberg. Vem som helst har kunnat skicka in en nominering.
Prisutdelningen ägde rum i samband med WED-Förbundets informationsmöte i Stockholm som lockade över etthundra tal besökare. Under informationsmötet kunde besökarna även lyssna på Professor Lökk som talade om symtom, diagnos och behandling. På scen stod även Gunnel Färm som tillsammans med sin son Daniel Färm berättade hur det är att leva med sjukdomen. Dr Christian Carlström fick ta emot priset av landstingsrådet Ella Bohlin med motiveringen:
”Dr Christian Carlström brinner för att utveckla vården av WED/RLS–sjuka och hans enträgna arbete med att förbättra den medicinska behandlingen har visat på goda resultat i behandling av sjukdomen. Dr Carlström lyssnar på sina patienter och med hans utmärkta kunskaper har hans patienter fått verklig hjälp att förbättra sin livskvalitet.”
Det var en mycket tacksam Dr Christian Carlström som tog emot blommor och diplom av lanstingsrådet Bohlin på scenen i ABF-husets Z-salen.
– Att detta pris går till mig som neurolog visar verkligen att hus– och allmänläkare fortfarande har mycket att lära inom WED eller RLS. Förhoppningsvis kan detta vara ett steg i rätt riktning att uppmärksamma sjukdomen och underlätta livet för de drabbade.

WED-priset 2018

Dr Christian Carlström fick ta emot pris av landstringsrådet Ella Bohlin

WED-priset 2018

RLS-Förbundets folder

RLS-Förbundets folder kan beställas kostnadsfritt via telefon 08 – 21 96 20 (Föreningshuset) eller via brev till RLS-Förbundet, c/o Föreningshuset, Lumaparksvägen 7, 120 31 Stockholm eller via epost info@rlsforbundet.se. (RLS-förbundet hette tidigare WED-Förbundet.) Du kan också ladda hem foldern och skriva ut den på din egen skrivare genom att klicka på bilden nedan.

Ladda hem foldern här