Scholarship RLS – Europeiskt forskarpris

Scholarship RLS – Europeiskt forskarpris

Ny möjlighet för ännu ej etablerade RLS-forskare. Prissumman är på € 10 000. Vinnaren får presentera sin forskningsidé på den europeiska neurologkongressen i Helsingfors i månadsskiftet juni/juli 2024. (Forskningsresultaten redovisas senare, efter överenskommelse.) De europeiska patientföreningarna kommer att vara intresserade att sprida information om studien. De formella kraven är ganska enkla, det viktiga är att presentera idén och nyttan den kan ge för RLS-patienter. Finansieringen kommer helt från de europeiska patientföreningarna. Sprid gärna! Ansök senast den 29/2-2024

läs mer
Krav på varningstext övervägs

Krav på varningstext övervägs

EU:s gemensamma läkemedelsmyndighet, EMA, överväger att kräva en särskild varningstext på alla förpackningar som innehåller ett läkemedel med en opioid. På senare tid har vi kunnat läsa om den förskräckliga situationen i vissa delar av USA efter att ett läkemedelsföretag beskrivit sitt läkemedel som praktiskt taget ofarligt.

läs mer
Bildtävling

Bildtävling

Vi utlyser en tävling som går ut på att illustrera hur det är att leva med RLS och hur sjukdomen påverkar våra liv. Syftet är att öka medvetenheten om sjukdomen RLS. Skicka ditt bästa förslag till oss senast 1 oktober 2023.

läs mer

RLS-Förbundets folder

RLS-Förbundets folder kan beställas kostnadsfritt via telefon 08 – 21 96 20 (Föreningshuset) eller via brev till RLS-Förbundet, c/o Föreningshuset, Lumaparksvägen 7, 120 31 Stockholm eller via epost info@rlsforbundet.se. (RLS-förbundet hette tidigare WED-Förbundet.) Du kan också ladda hem foldern och skriva ut den på din egen skrivare genom att klicka på bilden nedan.

Ladda hem foldern här