Var förberedd inför läkarbesöket!

6 april, 2020

Primärvården kan klara det mesta

I de flesta fall kan både diagnostik och behandling hanteras av en kunnig läkare i primärvården. Men trots att RLS är en mycket vanlig sjukdom så har inte alla läkare uppdaterad kunskap. Vi i RLS-Förbundet ser tecken på att intresset och kunskapen bland läkare är på väg åt rätt håll, men mycket återstår.

Symtomdagbok – ge en tydlig beskrivning av dina besvär

Du kan förbereda ditt läkarbesök genom att läsa på i vårt material. Du kan också göra dina besvär tydligare genom att fylla i och ta med vår Symtomdagbok som du hittar genom att klicka här

Hänvisa gärna till RLS-Förbundets faktamaterial

På sidan Information för läkare finn direktlänkar till material som kan vara särskilt intressant för läkare och andra som arbetar i vården. Klicka här. 

Du kan dessutom ta med det brev ”läkare till läkare” som är skrivet av en läkare med egen erfarenhet av RLS och finns här på sidan. * WED till kollega

* En hel del här på WED-Förbundets hemsida kan även vara intressant för läkare och andra inom vården. T ex finns det nu ett nytt och mycket välunderbyggt dokument med medicinska basfakta.

Det kan dessutom vara bra att känna till att det finns en hel del information för läkare på medicinska informationssidor som Internetmedicin, Medibas och Praktisk Medicin. Kvalitén är lite ojämn men blir successivt bättre. Informationen på Nationellt Kliniskt Kunskapsstöd och en del regionala sidor är tyvärr än så länge knapphändig. Vi i WED-Förbundet försöker bidra till förbättringar.

* På webbsidan förekommer ibland benämningen WED på sjukdomen, detta var innan förbundet bytte namn till RLS-Förbundet våren 2021.

RLS-Förbundets folder

RLS-Förbundets folder kan beställas kostnadsfritt via telefon 08 – 21 96 20 (Föreningshuset) eller via brev till RLS-Förbundet, c/o Föreningshuset, Lumaparksvägen 7, 120 31 Stockholm eller via epost info@rlsforbundet.se. (RLS-förbundet hette tidigare WED-Förbundet.) Du kan också ladda hem foldern och skriva ut den på din egen skrivare genom att klicka på bilden nedan.

Ladda hem foldern här