Samlad kunskap om RLS

14 december, 2020

Här finns två dokument som ger en samlad medicinsk bild:

Läkarbrevet är skrivet av Kurt Hedlund, pensionerad allmänläkare med egen erfarenhet av RLS och även medlem i RLS-Förbundet. På mindre än två sidor sammanfattar han grundläggande råd till läkarkollegor som möter patienter med besvär som kan bero på RLS. Länk till läkarbrevet (ett brev att ta med till din läkare).

Basfaktadokumentet ger en mer utförlig bild med tydliga vetenskapliga referenser. På fyra sidor sammanfattas kunskaper som räcker för att hantera de flesta fall av RLS. Kurt Hedlund, Specialist i allmänmedicin med egen erfarenhet av RLS, Johan Lökk, Professor i geriatrik, med särskilt intresse för RLS samt Jan Ulfberg, Docent, specialist i internmedicin, sömnforskare och Voting member i International RLS Study Group står bakom materialet. Klicka här för att läsa mer.

Klicka här för att komma till samlingssidan med länkar till material av särskilt intresse för läkare, sjuksköterskor och andra som möter RLS i sin yrkesroll.

Du kan också tipsa din läkare om att det finns bra information på internetmedicin.se. Texten där är skriven av Överläkare Romana Stehlik och granskad av allmänläkaren docent Malin André.

RLS-Förbundets folder

RLS-Förbundets folder kan beställas kostnadsfritt via telefon 08 – 21 96 20 (Föreningshuset) eller via brev till RLS-Förbundet, c/o Föreningshuset, Lumaparksvägen 7, 120 31 Stockholm eller via epost info@rlsforbundet.se. (RLS-förbundet hette tidigare WED-Förbundet.) Du kan också ladda hem foldern och skriva ut den på din egen skrivare genom att klicka på bilden nedan.

Ladda hem foldern här